Τηγανίτες Φράουλα


Υλικά:

Ενάμιση φλιτζάνι βρώμη
Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι tapioca ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Δύο κουταλάκια κανέλας σε σκόνη
Μία πρέζα αλάτι
Δύο φλυτζάνια φράουλες
άρωμα φράουλας (προαιρετικά)
Ένα κουτάλι σιρόπι αγάβης ή σφένδαμου (για πιο καπνιστή γεύση)
Φυτικό γάλα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Τα χτυπάμε όλα στο blender και προσθέτουμε σιγά σιγά γάλα, τόσο όσο να αποκτήσει το μείγμα σύσταση χυλού. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο φυτικό βούτυρο (πχ αμύγδαλο/καρύδα) και αφού κάψει ρίχνουμε τη πρώτη δόση. Μόλις δούμε ότι αλλάζει χρώμα είναι έτοιμη για γύρισμα. Όταν βλέπουμε ότι είναι αναγκαίο προσθέτουμε λίγο βούτυρο μέχρι να ψηθεί και η τελευταία τηγανίτα.
Σερβίρουμε με έξτρα σιρόπι (σοκολάτας, αγάβης, ό,τι θέλετε) και τρίμμα σοκολάτα υγείας, αμύγδαλο και γιατί όχι και μια μπάλα soft παγωτό.

Καλή σας απόλαυση!

Comments

Popular Posts